Zonder toegevoegde suikers

We zouden het bijna vergeten dat we dagelijks suiker gebruiken. Dat de meeste mensen zoetekauwen zijn, is een open deur in trappen. We hebben immers een aangeboren voorkeur voor alles wat zoet smaakt. Zoet behoort tot onze primaire smaken, en zoetheid heeft een grote invloed op wat we eten en drinken. Omdat we zoet zo lekker vinden, krijgen we, zonder het te weten, meer suiker binnen dan goed voor ons is. Van de totale energie-inname zou, volgens de Hoge Gezondheidsraad, zelfs niet meer dan 10% van toegevoegde suikers afkomstig mogen zijn. En daar zitten we met z’n allen ver boven!
Een evenwichtige voeding. Iedereen heeft er baat bij. Maar hoe bepaal je dat evenwicht? Waaruit bestaat een goed en uitgebalanceerd dieet met daarin de juiste hoeveelheid voedingsstoffen? Wat wel steeds meer opvalt: als we onze voeding gezonder willen maken, moet er minder suiker in.We kijken dan ook reikhalzend uit naar de dag dat Stevia even vertrouwd is als onze historische vriend ‘Suiker’ vandaag is of beter gezegd… was!